LELYSTAD - Afgelopen weekend vond een zonovergoten veertigste editie van Festival Sunsation plaats. Honderden bezoekers genoten van een uniek programma vol poëzie en muziek bij het landschapskunstwerk Observatorium Robert Morris. Ook deze editie konden bezoekers genieten van een breed programma. Onder anderen Herman Brusselmans, Piet Gerbrandy en Joost Oomen betraden het podium. Bijzondere gasten waren Edith Ringnalda en Yvonne van Doorn-Mousset, de weduwen van Simon Vinkenoog en Johnny 'the Selfkicker' van Doorn.

Een hoogtepunt van het festival betrof de uitvoering van de compositie "Observatory" door Ensemble Black Pencil. De compositie is geschreven voor landart Observatorium Robert Morris door Yannis Kyriakides. Deze bijzondere opdracht werd verleend door gedeputeerde Michiel Rijsberman van Provincie Flevoland. Burgemeester van Lelystad Mieke Baltus feliciteerde het bestuur van Festival Sunsation met het veertigjarig bestaan.

Het festival Sunsation is een culturele traditie in Lelystad en Flevoland. Het groeide in veertig jaar uit tot een breed, laagdrempelig poëziefestival. Om stil te staan bij dit jubileum verscheen eerder het boek 'Ode aan de zon'. In dit bijzondere boek komt de unieke combinatie van het festival met het landart-object Observatorium van Robert Morris tot uitdrukking, evenals de ruimtelijke werking van het nieuwe land van Flevoland.

Sunsation is een gratis festival en daardoor afhankelijk van partners en begunstigers. Bezoekers kunnen Stichting Zonnewende steunen door een donatie te doen of door vriend te worden. Meer informatie is te vinden op www.festivalsunsation.com en op de social media-kanalen van Sunsation.