VENLO - VVV-Venlo is de competitie in de Keuken Kampioen Divisie uitstekend begonnen. De ploeg van de nieuwe trainer Rick Kruys zegeveierde vrijdagavond in de Koel met overtuigende cijfers tegen Almere City FC (3-0).

Het zat de Noord-Limburgers niet tegen in eigen huis. Kees de Boer weet na een corner al snel de score te openen, Ilias Alhaft leek daarna gelijk te maken toen keeper Zima zijn schot niet onder controle kreeg, maar de arbitrage kon niet uitsluiten of de bal daadwerkelijk over de lijn was geweest. Uit de tegenaanval moet keeper Nordin Bakker vervolgens aan de noodrem trekken bij Sven Braken. De aanvaller weet zelf de strafschop te benutten. Voormalig VVV-speler Danny Post is dan reeds gewisseld bij de gasten uit Almere.

Na de rust wordt het duel ongelukkig beslist door Damian van Bruggen die tegen zijn oude club kort voor rust nog dicht bij de aansluiting was, maar na een actie van invaller Roemer de bal in eigen doel werkt.