LELYSTAD - De eerste Spirit-loop is zaterdag positief ontvangen. Ruim 50 wandelaars, hardlopers en één wheeler volbrachten de unieke route van 5 kilometer door het Paardenbos. De leeftijden van de deelnemers waren gevarieerd, waarbij óók complete gezinnen meededen. De Spirit-loop, een om de week terugkerend evenement, wordt georaniseerd door Sportbedrijf Lelystad en AV Spirit Lelystad.

Opening

De loop werd geopend door Jan Boogaard (één van de initiatiefnemers), Dennis Grimbergen (wethouder gemeente Lelystad) en Eelco Derks (directeur-bestuurder Sportbedrijf Lelystad). Vrijwilliger Peter van den Driessche leidde de warming-up, waarna wethouder Grimbergen letterlijk het officiële startschot gaf. In het openingswoordje liet hij onder meer doorschemeren blij te zijn met de hoge opkomst: “Toen ik gisteravond met het slechte weer uit mijn keukenraam keek, vroeg ik me af hoeveel er vandaag zouden komen. Ik ben dan ook heel trots dat er zóveel mensen zijn die meedoen.”

Snot voor de ogen of oog voor natuur

De redenen voor deelname liepen uiteen. De één begon juist heel fanatiek om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten, de ander had oog voor natuur en gezelligheid. Na afloop werd de eerste editie van de Spirit-loop onder het genot van een kopje koffie en thee afgesloten in de kantine van AV Spirit Lelystad. De volgende editie is op zaterdag 8 juni. Aanmelden hiervoor is mogelijk via www.sportinlelystad.nl.

Activiteit in het kader van 25-jaar Sportbedrijf Lelystad

De Spirit-loop is ook onderdeel van het activiteitenprogramma 25-jaar Sportbedrijf Lelystad. Sportbedrijf Lelystad organiseert op iedere 25e van de maand een speciale activiteit voor inwoners. De eerstvolgende is op dinsdag 25 juni 2024. Kijk voor meer informatie op www.sportbedrijf.nl/25jaar/.