STRIJEN - Al vaak zat Jason Duijvestijn er heel goed bij en tijdens de derde ronde van het Clubkampioenschap van Strijen was het dan raak. De 11-jarige karter uit Lelystad eindigde na een mooie strijd in de Mini Junioren klasse op de tweede plaats. Na afloop van de finale was Jason extreem blij en het was echt een verhaal van de aanhouder wint.

"Gillen, huilen, schreeuwen", zo blij kwam Jason over de finish van de finale. "Ik kwam als derde over de finish en was heel blij dat ik op het podium stond. Eindelijk zat het eens mee. Later bleek dat iemand een straf had gekregen, waardoor ik tweede ben geworden. Toen was ik natuurlijk helemaal blij. Ik heb er al vaak goed bijgezeten, maar vaak had ik pech of kreeg ik een tikje. Nu een keer niet en eindelijk sta ik weer op het podium. Vandaag ging alles perfect!"

De derde ronde van het Clubkampioenschap in Strijen leverde een mooie strijd op. Na de zesde tijd in de vrije training knalde Jason in de kwalificatie naar de derde tijd in 32.401. "Ik reed goede ronden in de kwalificatie en stond lange tijd op P1, maar tegen het einde gingen nog twee jongens sneller. De verschillen waren heel erg klein, het zat heel dicht op elkaar. De nummer 1 was maar 0.089 sneller."

In de pre-finale verloor Jason een plaatsje, maar door een straf van een andere karter schoof hij op naar de derde plaats. "In de finale moest ik als derde starten en voor de start leek het weer even mis te gaan. Mijn motor viel uit en die moest ik opnieuw starten. Daardoor verloor ik twee plaatsen, maar ik wist nog goed terug te komen. Het waren mooie battles. In de finale was het even flink schrikken toen ik de kerbstone raakte bij het opkomen van het rechte stuk. Ik ging helemaal dwars, maar kon hem opvangen en weer verder rijden. Daarna wilde ik zo snel mogelijk naar de finish. Ik kwam op P3 over de finish en was heel blij. Door een straf van iemand anders schoof ik zelfs nog op naar de tweede plaats."

De podiumplaats was een enorme opluchting voor het karttalent uit de Flevopolder. "Ik zit er altijd zo dichtbij. Vaak eindigde ik net buiten het podium en liep ik de grote bekers net mis. Nu is het eindelijk wel gelukt om een mooie beker te winnen. Dit is waar je het voor doet, helemaal top. Samen met mijn vader heb ik er wel een traantje om moeten laten."

Een week eerder streed Jason in het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting op de kartbaan van Raceway Venray. Daar sloeg opnieuw de pechduivel toe, maar dat maakte Jason ook weer sterker. "Ik reed een goede kwalificatie, maar tijdens de eerste race werd ik er in de eerste ronden vanaf gereden. In de tweede race kon ik opklimmen van P28 naar P15 en toen ging het in de laatste race weer mis", blikte Jason terug. Toch gaf hij niet op en verteerde de tegenslag goed. Zo bleek nu in Strijen, waar hij met een podiumplek de toekomst positief tegemoet kan Soms denk ik, zo veel pech heb ik al gehad, maar hier heb ik weer gezien dat het met de snelheid wel goed zit. Nu wil ik op het NK nog wat proberen."

Jason Duijvestijn wil graag de volgende personen bedanken. "Ik wil graag mijn oma bedanken dat ze was komen kijken, mijn vader voor het harde werk en het sleutelen, Milan van Winden en Donato Giovine voor de mooie battles, mijn moeder en het hele team van de Kartacademy. Daarnaast ook mijn sponsoren Michael Top van Top en Top Schoonmaak, Starla Legal, BVL & Co en Hoekstra multimedia."