UTRECHT - Ajax kan zich vanaf vandaag volledig richten op het verdedigen van de landstitel in de competitie. Een week na de uitschakeling in de Europa League ging de ploeg ook onderuit in de halve finale van de KNVB-beker. Op bezoek bij FC Utrecht verloor de ploeg van trainer Erik ten Hag met 2-0.

Het is na de Europese uitschakeling tegen Getafe en de competitienederlagen tegen Heracles Almelo en AZ de zoveelste domper voor Ajax in een paar weken tijd. In Utrecht koos Ten Hag ervoor om Blind voor het centrale verdedigingsduo Alvarez/Martinez te laten opereren, wellicht om op die manier meer voetbal in het elftal te krijgen. Doch ook nu kan Ajax het spel niet maken en blijven kansen schaars. Halverwege de eerste helft is Tagliafico wel dichtbij, maar zijn schot gaat via Zoet en de lat over. Ook de thuisploeg krijgt niet veel kansen, maar komt in de 33e minuut wel op voorsprong door een rake kopbal van Van der Streek.

Na de pauze wordt het niet veel beter en Ajax krijgt een nieuwe klap te verwerken na een onnodige tackle van Alvarez op Van der Streek waarna Kuiper naar de stip wijst. De Utrechtse aanvoerder Gustafson weet vanaf daar Onana koelbloedig te kloppen. Ten Hag probeert nog wel het tij te keren met wat aanvallende wissels, maar dit brengt geen soelaas.

FC Utrecht - Ajax 2-0 (1-0)
33. Van der Streek 1-0
65. Gustafson (pen.) 2-0