VOLENDAM - FC Volendam is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie al moet het de eerste periodetitel aan ADO Den Haag laten. Door twee doelpunten van Robert Mühren en een treffer van Martijn Kaars wist FC Volendam vrijdagavond een prima overwinning te boeken op Almere City FC.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat de ploeg van trainer/coach Wim Jonk snel wilde scoren. Na een eerste kans voor Ibrahim El Kadiri, die de voorkeur kreeg boven Martijn Kaars was het in de negende minuut raak voor FC Volendam. Robert Mühren was het eindstation van een mooie aanval waarbij Almere City-keeper Michael Woud de bal door zijn handen liet glippen.

FC Volendam ging door en leek op weg naar een verdubbeling van de voorsprong, maar Almere City van trainer Gertjan Verbeek kroop al meer uit haar schulp. Na een ruim half uur leverde dat de gelijkmaker op toen Maarten Pouwels hoog boven iedereen uitkwam bij een hoekschop en de bal tegen de touwen kopte. De 1-1 bleek tevens de ruststand.

Acht minuten na rust pakte FC Volendam een hernieuwde voorsprong en opnieuw was Mühren de maker. Hij ontving de bal van El Kadiri en schoot vanaf randje strafschopgebied met zijn zevende doelpunt van het seizoen hard raak. Invaller Martijn Kaars besliste de wedstrijd in de 73e minuut. Hij stond nog maar koud in het veld toen Mühren profiteerde van balverlies van de gasten en Kaars in stelling bracht. Na het debuut van de jonge Milan de Haan bij FC Volendam bepaalde Daniel Breedijk in blessuretijd nog de eindstand op 3-2.