LELYSTAD - AV Spirit start vanaf 7 oktober met een Beginnerscursus hardlopen ofwel de Start to Run. Hardlopers die het 'vak' willen leren - de zogenoemde hardlopers in spé - kunnen de 7-weekse cursus volgen om op een verantwoorde manier te trainen. Dit gebeurt onder leiding van gediplomeerde trainers van de vereniging. Het doel is om aangesloten te kunnen hardlopen voor een afstand van minstens 3 kilometer.


Beginnerscursus hardlopen

Zaterdag 7 oktober wordt vanaf 9.30 uur gestart voor de eerste les. Deze les is kosteloos en geheel vrijblijvend. Tijdens deze les kan men er achter komen of hardlopen wel iets voor je is. Misschien is er in de buurt ook iemand die wil hardlopen.

Gewoon meenemen op zaterdag 7 oktober. Er zal aandacht worden besteed aan looptechnieken zoals houding, arm inzet, pasfrequentie, ademhaling, het plaatsen van de voet. Men kan op een plezierige manier kennis maken met de loopsport. Hierbij staat blessurepreventie hoog in het vaandel.

De cursus

Mocht men interesse hebben in hardlopen, dan is deze 7-weekse cursus echt iets om kennis te maken met de sport. AV Spirit Lelystad start met de nieuwe beginnerscursus op het eigen sportcomplex aan de Sportparkweg 2.

Mocht men interesse hebben en men heeft de cursus goed doorlopen, kan men doorstromen naar de loopgroepen binnen AV Spirit Lelystad. De beginnerscursus hardlopen wordt regelmatig gehouden.

Dus ook voor deze periode. In de cursus is de bedoeling dat binnen de 7 cursusweken geleerd is om zo'n 20 à 30 minuten aaneengesloten hard te lopen. Dit staat voor zo'n 3 kilometer.

Middels de cursus kan men op een prettige manier kennis maken met de loopsport en de blessurepreventie. Het trainen wordt afwisselend op en buiten de baan gedaan. Daarnaast is er veel aandacht en tijd ingeruimd voor de techniek.

De cursus zal plaatsvinden op zaterdagochtend vanaf 9.30 en op dinsdagavond vanaf 19.30 uur. Naast de technieken die nodig zijn om te kunnen hardlopen, wordt er ook gewerkt aan het uithoudingsvermogen.

Het uithoudingsvermogen wordt verbeterd, zodat men ook steeds langer kan lopen. Na de cursus van 7 weken wordt de mogelijkheid geboden om nog 2 weken extra te trainen. Op zaterdag wordt de training gegeven door Ruud Disse en op dinsdagavond door Ewald van Dullemen.