ALMERE - Het bekeravontuur van Almere City FC is in de eerste ronde ten einde gekomen. In het eigen Yanmar Stadion is Go Ahead Eagles in een matte wedstrijd met 1-3 te sterk. ,,We hadden veel meer van deze wedstrijd verwacht, maar waren tandeloos. Ik miste de fighting spirit die bij een bekerwedstrijd hoort. Uiteindelijk is deze avond een grote sof gebleken”, aldus hoofdtrainer Robert Molenaar.

De oefenmeester kiest ervoor om tijdens dit bekerduel enkele mutaties in zijn opstelling door te voeren. Zo begint Timo Plattel onder de lat, vervangt Faris Hammouti de geblesseerde Bram van Vlerken, mogen Niek Vossebelt, Anass Ahannach en Ricardo Kip het middenveld vormen en start ook James Efmorfidis in de basis. ,,Omdat we te kampen hebben met een lange blessurelijst en drie wedstrijden in één week moeten spelen, hebben we ervoor gekozen om hier en daar de belasting enigszins te verdelen. Het doel daarbij was uiteraard om alle drie de duels winnend af te sluiten, maar vandaag heeft dat helaas niet goed uitgepakt”, vervolgt Molenaar.

In de openingsfase van de wedstrijd laten vooral de gasten uit Deventer zich nadrukkelijk zien. Jaroslav Navratil en Richard van der Venne nemen het doel van City onder vuur, maar Plattel ligt in de weg met twee prima reddingen. Aan de andere kant zorgt Efmorfidis voor het meeste gevaar. De Griekse aanvaller is beweeglijk en krijgt kansen. Nadat twee schoten van de buitenspeler stranden (op een verdediger en redding doelman Gorter) is driemaal scheepsrecht. Faris Hammouti geeft de bal goed af op Efmorfidis, die vanaf de rand van het zestienmetergebied raak schiet: 1-0.

Lang kunnen de Almeerders niet van die voorsprong genieten. Een kleine vier minuten later kopt Sam Beukema uit een voorzet van Van der Venne de gelijkmaker tegen de touwen en vijf minuten later kan diezelfde Van der Venne de 1-2 binnen schieten. De middenvelder staat tamelijk vrij en laat Plattel met zijn inzet kansloos.

Ondanks de achterstand laat het Almeerse gevaar in de tweede helft lang op zich wachten. Eigenlijk is een schot van Mees Kaandorp na 68 minuten pas het eerste wapenfeit na rust. Even daarvoor heeft de equipe van Molenaar nog geluk dat slordig balverlies van de ingevallen Ruggero Mannes niet wordt afgestraft door Go Ahead Eagles.

Op het moment dat Almere City FC een kwartier voor tijd wat meer lijkt aan te dringen, valt de beslissing in het tamme duel. Invaller Torino Hunte verspeelt op de eigen helft de bal, waarna de Eagles via Adrian Edqvist de 1-3 binnenwerken.

,,Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Uiteraard maak ik me zorgen, maar ik ga er ook van uit dat dit een incident was. We gaan de boel nu bij elkaar rapen en de ploeg klaarstomen voor het treffen met MVV. Dan moeten we er weer staan”, aldus Molenaar.

Almere City FC - Go Ahead Eagles 1-3 (1-2)
32. Efmorfidis 1-0
36. Beukema 1-1
40. Van der Venne 1-2
77. Edqvist 1-3