ALMERE - Almere City heeft zich hersteld van twee gelijke spelen op rij door in de topper tegen NAC met 2-0 te zegevieren. De ploeg van Ole Tobiasen was de gehele wedstrijd de betere tegen de door corona geplaagde formatie van Maurice Steijn.

De thuisploeg had voortdurend het meeste balbezit en mochten de gasten de bal al eens in het bezit hebben dan waren deze hem veel te snel weer kwijt. Tot overmaat van ramp raakte NAC ook nog eens Kaj de Rooij kwijt met een blessure en wist de Almere City FC in blessuretijd op voorsprong te komen toen Elias Sörensen de bal over keeper Olij heen kopte.

Ook na de rust was de ploeg van Tobiasen de betere en raakte NAC ook nog eens topscorer Van Hooijdonk kwijt. Olij hield de Brabanders nog op de been met een fraaie redding op een poging van Thomas Verheydt, maar moest tien minuten voor tijd alsnog capituleren toen Faris Hammouti de bal in de verre hoek schoot: 2-0.