ALMERE - Met nog zeven wedstrijden te gaan in de Keuken Kampioen Divisie lijkt de strijd om de tweede plaats, en dus rechtstreekse promotie, razend spannend te worden. Achter koploper SC Cambuur heeft Almere City FC de tweede plaats weer in handen nadat het zelf met 2-0 won van NEC en directe concurrent De Graafschap onderuit ging. Thomas Verheydt zorgde in het Yanmar Stadion voor beide doelpunten.

Inmiddels is de achterstand op SC Cambuur acht punten en lijkt de titel dan ook naar de Friezen te gaan. Achter Almere City volgen dan De Graafschap op één punt en NAC op twee punten waardoor de slotfase van de competitie wel eens een ware thriller kan worden.

Tegen NEC, dat nog voor een laatste kans vocht op rechtstreekse promotie, deden de Almeerders in ieder geval wat ze moesten doen. Na een kleine twintig minuten wist Verheydt te profiteren van geklungel in de NEC-defensie en de 1-0 was terecht aangezien de thuisploeg daarvoor al kansen kreeg via Mirani en Kaandorp. NEC wordt slechts sporadisch gevaarlijk. Doelman Woud van Almere City hoeft slechts eenmaal echt in actie te komen.

Na de rust verdubbelt de thuisploeg de voorsprong na een hachelijke situatie in het strafschopgebied waarbij Mirani een hoofdwond oploopt en Almere een strafschop krijgt. Verheydt is wederom koelbloedig en maakt zijn negentiende van het seizoen. Almere City kan hierna het duel gecontroleerd uitspelen.