KERKRADE - Almere City FC heeft een punt overgehouden aan de start van de competitie in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Roda JC speelde de ploeg van trainer Robert Molenaar met 1-1 gelijk.

Molenaar keerde dus terug in het PLS-stadion waar hij afgelopen seizoen aan de kant werd gezet. Hij zag halverwege de eerste helft dat Youri Loen zijn ploeg op voorsprong schot door een vrije trap fraai langs keeper Muytens te schieten.

Kort na de rust werd het gelijk door Mitchel Keulen uit een voorzet van Croux die even later op de lat zou schieten. De thuisploeg moest men tien man verder toen aanvoerder Daryl Werker rood kreeg. Almere rook bloed, maar ondanks een veldoverwicht moest men zich tevreden stellen met een punt.

Roda JC - Almere City FC 1-1 (0-1)