ALMERE - Almere City FC is na drie overwinningen op rij vrijdagavond weer eens tegen een nederlaag aangelopen. Een onnodig verlies aangezien de ploeg van Alex Pastoor voldoende kansen kreeg, maar Jong Ajax zich slagvaardiger toonde.

Tot tweemaal toe kwamen de Ajax-beloften van trainer John Heitinga op voorsprong in de eerste helft. Christian Rasmussen kopte raak bij de tweede paal na een voorzet van Kian Fitz-Jim, waarna de 28-jarige linksback Manel Royo met een diagonaal afstandsschot het eerste doelpunt in zijn loopbaan maakte: 1-1. Lorenzo Lucca bepaalde de ruststand vervolgens op 1-2.

Vijf minuten na de pauze completeerde Jeredy Hilterman de comeback van Almere. Een grote kans op de voorsprong bleek niet besteed aan Thomas Poll en zo waren er nog een aantal mogelijkheden voor de Almeerders. Ar'jany Martha wist aan de overzijde volledig tegen de verhoudingen in toe te slaan uit een counter: 2-3.