ALMERE - NEC gaat als de nummer zes de play-offs voor Europees voetbal in. Op bezoek bij Almere City, dat zich als nummer dertien handhaafde, sloot het de competitie af met een 1-4 overwinning.

Almere City FC, dat in het eerste seizoen eredivisie knap overeind bleef, wilde de fans vermaken bij het afscheid van trainer Alex Pastoor en dat lukte aanvankelijk vrij aardig. Hansen was al dicht bij de openingstreffer en na 19 minuten opende Van la Parra, na gepruts van Hansen,de score. NEC was echter beter en kwam nog voor rust op voorsprong: Sano kopte knap raak en Proper deed hetzelfde uit een vrije trap van Chery.

Na rust bouwden de bezoekers de score verder uit.Ogawa schoot van dichtbij binnen en Chery zorgde voor de kers op de taart met een schitterend schot in de kruising: 1-4.