ALMERE - Vier nederlagen in vijf wedstrijden en een trainer die op non-actief werd gesteld. Het was niet de leukste week in de historie van Almere City FC. Zaterdagmiddag toonde de ploeg herstel door het thuisduel tegen Excelsior in ieder geval winnend af te sluiten.

Een zege waar niets op viel af te dingen want de Almeerse ploeg toonde zich na het ontslag van trainer Ole Tobiasen gretig en reeg de kansen aaneen. Interim-trainer Jeroen Rijsdijk zag bijvoorbeeld dat Thomas Verheydt twee keer zeer kansrijk was waarbij de eerste poging op de paal belandde. De aanvaller kreeg na een half uur ook de grootste kans tot dan toe toen Mees Kaandorp werd aangetikt. Vanaf de strafschopstip kreeg Verheydt de bal echter niet langs keeper Damen. Toch ging de thuisploeg met een verdiende en comfortabele voorsprong rusten. In de 37e minuut stond Faris Hammouti voor de rebound nadat een schot van Oussama Bouyoughlafen nog gekeerd werd en op slag van rust wist Hammouti op aangeven van Kaandorp ook de 2-0 te maken.

Excelsior opende de tweede helft furieus met een aantal mogelijkheden, maar dit bleek slecht van korte duur. Al spoedig had Almere City FC de controle terug en het duel werd definitief beslist door twee invallers want na goed voorbereidend werk van John Yeboah is het Xian Emmers die raak mikt. Kort voor tijd mag Excelsior nog wel de eer redden via Ahmad Mendes Moreira, maar het slotakkoord is voor de thuisploeg als Yeboah zijn sterke invalbeurt beloont met de 4-1.