HELMOND - Almere City FC heeft voor de tweede keer op rij averij opgelopen in de titelstrijd met SC Cambuur. Dinsdagavond ging de ploeg van Ole Tobiasen onderuit bij Helmond Sport en ziet daardoor niet alleen de achterstand op de Friezen oplopen, maar moet inmiddels ook De Graafschap voor zich dulden.

De Almeerders waren nochtans gewaarschuwd. Helmond Sport was met vijf overwinningen en twee gelijke spelen immers aan een uitstekende reeks bezig. De Brabanders beginnen dan ook sterk en al na vijf minuten raakt Van Keilegom de paal. Daarna gaan de kansen over en weer. De Almeerse doelman Woud moet in actie komen bij een poging van Van Hoorenbeeck en zijn collega Van Gassel doet dat aan de andere kant bij een inzet van Resink. Na een klein half uur is het wel raak voor de thuisploeg als na een fraaie aanval Jelle Goselink vanuit een moeilijke hoek raak schiet. Almere City heeft daarna nog een kans op de gelijkmaker, maar de vrije trap van Sørensen komt op de lat.

Na de rust blijft de 1-0 lang staan al komt Helmond Sport goed weg als ook Yeboah het aluminium boven Van Gassel raakt. Tien minuten voor tijd valt de beslissing als Lance Duiijvesteijn verwoestend uithaalt. Vlak voor tijd weet Thomas Verheydt nog wel de aansluiting te vinden, maar verder dan die 2-1 komt Almere City niet en dus is er opnieuw succes voor de ploeg van Wil Boessen.