KERKRADE - Trainer Gertjan Verbeek heeft met Almere City FC de eerste zege van het seizoen binnen gehaald. Op bezoek bij Roda JC wist men in de uiterste slotfase met 3-4 te zegevieren.

Het spectaculaire duel ging voortdurend op en neer en waar de gasten tien minuten voor tijd nog op achterstand stond wist men toch te winnen. Daarvoor was juist Almere City FC twee keer op voorsprong gekomen. Allereerst in de zevende minuut via Maarten Pouwels en nadat Patrick Pflücke voor de gelijkmaker had gezorgd was het even later Bradly van Hoeven die de 1-2 voor zijn rekening wist te nemen.

Na de rust wist Xian Emmers voor de gelijkmaker te zorgen en vervolgens leek Dylan Vente Roda JC zelfs vanaf de strafschopstip naar de winst te schieten. Zes minuten voor tijd was het echter Ramon Leeuwin die de gelijkmaker scoorde en het was Jonas Arweiler die in blessuretijd voor Almeerse vreugde zorgde: 3-4.