ALMERE - Almere City FC heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om de aansluiting met de top van de Keuken Kampioen Divisie te behouden. In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap kwam de ploeg van trainer Alex Pastoor niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Het werd een aantrekkelijke wedstrijd in het Yanmar stadion, waar beide teams op de aanval speelden. Dat leverde al na twee minuten een openingstreffer op voor de gasten via Jeffry Fortes en kort voor rust de gelijkmaker, door een kopbal van Pascu.

Via Siem de Jong kwam De Graafschap voor een tweede keer op voorsprong, maar opnieuw toonde Almere City FC veerkracht. Jochem Ritmeester van de Kamp maakte in de 65ste minuut zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. De Graafschap kreeg vervolgens via Benschop en De Jong grote kansen op meer, maar het bleef gelijk.