LELYSTAD - Sportbedrijf Lelystad en AV Spirit Lelystad organiseren op zaterdag 25 mei de eerste editie van de Spirit-loop. Hardlopers en wandelaars op elk niveau én zonder leeftijdsbeperking kunnen meedoen aan deze loop van 5 kilometer, die begint bij de atletiekvereniging. De officiële opening van de Spirit-loop is om 09.00 uur, de start om 09.30 uur. De loop wordt ook aangeboden op 8 juni, 22 juni en 6 juli, met de intentie om de activiteit structureel eens in de 14 dagen te laten plaatsvinden.

Mooie samenwerking tussen Sportbedrijf Lelystad en AV Spirit Lelystad

Met de Spirit-loop sluiten Sportbedrijf Lelystad en AV Spirit Lelystad uitstekend aan op de de trend van bewegen op openbare plekken. “Vanuit Sportbedrijf Lelystad zien we steeds meer mogelijkheden om inwoners in de openbare ruimte te laten bewegen. Lokaal- en landelijk onderzoek laat zien dat daar ook behoefte aan is”, vertelt Timo Hoenderboom, Sportregisseur Openbare ruimte & URBAN bij Sportbedrijf Lelystad. “Nadat ik een Europees initiatief tegenkwam over laagdrempelig wandelen en hardlopen in de vrije natuur, heb ik de samenwerking met AV Spirit Lelystad opgezocht. En zo zijn we uiteindelijk samen tot de Spirit-loop gekomen. Het enthousiasme voor deze loop vanuit de organisatie is echt overweldigend. Liefst 20 vrijwilligers zijn bij de Spirit-loop betrokken. Dat was zonder AV Spirit Lelystad niet gelukt. We zijn daar heel trots op en dankbaar voor”, aldus Timo.

AV Spirit Lelystad kijkt uit naar de start van Spirit-loop

Dat er zoveel vrijwilligers zich aangeboden hebben is een mooi bewijs dat AV Spirit zich graag inzet om ook niet-leden aan het bewegen te krijgen. Jan Boogaard, één van de kartrekkers van AV Spirit Lelystad, hierover: “Binnen onze vereniging vinden we het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Met deze activiteit kunnen we voor veel inwoners iets betekenen. Mensen kunnen laagdrempelig in beweging komen, elkaar ontmoeten in de kantine, samen plezier hebben én er is reuring op de club. We vinden dat belangrijk, zeker op zaterdag.”

Arjen Lemstra, een andere kartrekker namens de atletiekvereniging, is het daarmee eens: “We hebben een hele mooi groep vrijwilligers op de club. Iedereen is bereid om elkaar te helpen en er samen het beste van te maken. Daarnaast vinden we het heel belangrijk om iets voor gezinnen aan te bieden en ontmoeting mogelijk te maken. Aan deze activiteit kan zowel jong als oud meedoen. Kinderen tot en met 9 jaar moeten wel deelnemen samen met een volwassene. We kunnen eigenlijk niet wachten om van start te gaan”, aldus Arjen.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 1,- per persoon (actieprijs). De betaling wordt contant of met pin verricht op locatie (Sportparkweg 2, AV Spirit Lelystad). Deelnemers ontvangen bij binnenkomst een tegoedbon voor koffie, thee of limonade.

Aanmelden


Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden om zeker te zijn van deelname. Meer informatie over de activiteit is te vinden op www.sportinlelystad.nl/activaties/buiten-bewegen