LELYSTAD – Lelystad maakt zich klaar voor een unieke en inspirerende gebeurtenis: de allereerste 24-uurs Zwerfafval marathon door stichting Lelystad Schoon. Dit bijzondere evenement zal plaatsvinden op 21 en 22 juni 2024 en heeft als doel om de stad in één etmaal vrij te maken van zwerfafval.

Een schone stad, een gezonde leefomgeving.

De marathon wordt georganiseerd door Stichting Lelystad Schoon in samenwerking met verschillende lokale organisaties, bedrijven en enthousiaste vrijwilligers. Het doel is niet alleen om de stad op te ruimen, maar ook om bewustwording te creëren over het belang van een schone leefomgeving en de impact van zwerfafval op het milieu.

Wat te verwachten

Gedurende 24 uur zal elk uur op een nieuwe locatie een team van vrijwilligers, gewapend met afvalgrijpers en vuilniszakken, de straten, parken en openbare ruimtes van Lelystad schoonmaken.

Het evenement begint op vrijdag 21 juni om 12:00 uur bij het Agora Theater. Burgemeester Mieke Baltus zal het evenement aftrappen.

Deelnemers worden voorzien van alle benodigde materialen en er zullen regelmatig pauzes zijn met verfrissingen en entertainment. Er is een centrale verzamelplek waar het afval gesorteerd en gewogen wordt, zodat we aan het einde van de marathon precies weten hoeveel afval we hebben verzameld.

Doe Mee!

Inmiddels zijn er ruim 200 aanmeldingen. Een aantal locaties en uren hebben wat minder deelnemers en met name voor de nacht en vroege ochtend zoeken we nog bikkels. Iedereen kan meedoen aan de 24-uurs Marathon Lelystad Schoon. Of je nu een uurtje kunt helpen of de hele nacht door wilt gaan, alle hulp is welkom! Aanmelden kan via de website van Lelystad Schoon (https://www.stichtinglelystadschoon.nl/meedoen/marathon-actie/) of door contact op te nemen met de organisatie via email:

Een bedankje voor onze helden

Als dank voor de inzet sluiten we met alle deelnemers af op 22 juni om 12 uur met een feestje bij For Friends aan de Zilverparkkade.

Lelystad in 24 uur de schoonste stad van Nederland

Met de zwerfafval marathon willen we laten zien dat met zijn allen een groot verschil kunnen maken en van Lelystad de schoonste stad van Nederland kunnen maken in 24 uur. Laten we er een onvergetelijk evenement van maken en een helder signaal afgeven dat Lelystad een schone en gezonde stad wil zijn voor iedereen.

Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze website: https://www.stichtinglelystadschoon.nl/meedoen/marathon-actie/