LELYSTAD - Op vrijdag 6 november heeft wethouder Jack Schoone een Flevour Box overhandigd aan een inwoner van de gemeente Lelystad die deze als geen ander verdient: Lia van Vliet. Mevrouw van Vliet is op heel veel terreinen actief als vrijwilliger en wordt in het bijzonder bedankt voor haar betrokkenheid bij SAMSAM in buurthuis ‘De Windhoek’ in Lelystad Haven.

Een blijk van waardering
Een nieuwe maand betekent een nieuwe Flevour Box en een nieuwe gemeente waar de Flevour Box uitgereikt wordt. Elke maand wordt er een box overhandigd aan een inwoner van Flevoland die deze box verdient als blijk van waardering voor zijn of haar betrokkenheid in de gemeente en inzet voor een groener, gezonder, socialer en meer lokaal voedselsysteem. Afgelopen vrijdag overhandigde wethouder Jack Schoone van de gemeente Lelystad de Flevour Box aan Lia van Vliet. De gemeente Lelystad draagt ook de Flevour Box een warm hart toe. Lelystad produceert veel lokaal voedsel. Dat is iets om trots op te zijn. De Flevourbox is een mooi initiatief dat de lokale voedselbedrijven in deze tijd ondersteunt en Lelystad weer een stukje duurzamer maakt. Toen de gemeente Lelystad de vraag kreeg van de vereniging Flevofood aan welke inwoner van Lelystad ze de box wilde overhandigen viel de keus op mevrouw van Vliet als gelukkige. Mevrouw van Vliet is op heel veel terreinen actief als vrijwilliger en is ook betrokkenheid bij SAMSAM. Want vele (oudere) inwoners zitten alleen thuis en zijn tijdens het eten alleen. Ook wordt er door deze doelgroep niet altijd meer even gezond gegeten. Lelystad kent meerdere initiatieven waar inwoners kunnen aanschuiven voor een gezonde maaltijd, en nog belangrijker, voor wat gezelligheid en sociaal contact. SamSam uit ‘De Windhoek’ in Lelystad Haven is een van de eerste initiatieven op dit gebied en bestaan nog steeds dankzij de steeds weer enthousiaste inzet van Lia van Vliet.

De Flevour Box
De Flevour Box is een maandelijkse inspiratie box waarmee inwoners van Flevoland kennis kunnen maken met het Flevolandse voedsellandschap en de seizoenen. De Flevour Box zit vol overheerlijke en wisselende seizoensproducten uit de provincie Flevoland: van aardappelen en gekleurde wortelen tot Flevolandse sambal en jam. Speciaal voor de feestdagen is ook de Flevour Borrel Box in het assortiment opgenomen. Een leuk, lekker en lokaal cadeau om weg te geven en te ontvangen. De inhoud van deze boxen worden samengesteld met producten van boeren, tuinders, bakkers, brouwers, imkers en andere smaakmakers die lid zijn van de vereniging Flevofood. Haal de smaak van Flevoland in huis door de box te bestellen via lokaalvoedselflevoland.nl.