SWIFTERBANT - Het onderhoud van een deel van de Swifterringweg en het volledige fietspad langs de weg, is door provincie Flevoland enkele maanden uitgesteld.


De asfalteringswerkzaamheden en de werkzaamheden aan het fietspad zouden op maandag 3 mei 2021 starten. Er is discussie ontstaan over de inschrijving van de aannemer aan wie provincie Flevoland het werk wilde gunnen. Daarom is de voorgenomen gunning ingetrokken. Omdat de werkzaamheden op korte termijn zouden beginnen, gaat de provincie de werkzaamheden opnieuw plannen. Het kan nog enkele maanden duren voordat de werkzaamheden starten.

Over de werkzaamheden
De werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Swifterringweg. Op het traject tussen de tunnelbak van Observatorium Robert Morris, tot aan de gemeentegrens tussen Lelystad en Dronten. Het fietspad is vanaf het Observatorium Robert Morris tot de aansluiting van het fietspad op de Randweg in Swifterbant aan onderhoud toe. Het asfalt van de weg en het fietspad wordt vervangen. Daarnaast wordt de Swifterringweg veiliger gemaakt.