LELYSTAD - Van maandag 23 tot en met zaterdag 28 oktober zijn er werkzaamheden aan het kruispunt Zuigerplasdreef – Geldersedreef. De werkzaamheden zijn nodig omdat een aansluiting op het kruispunt wordt gemaakt op de nieuwe wijk Marke, bij Eurekabuurt. De aansluiting wordt gemaakt zodat automobilisten de wijk vanaf de Zuigerplasdreef in beide richtingen kunnen in- en uitrijden.


Maandag 23 t/m donderdag 26 oktober is een deel van het kruispunt afgesloten

Het kruispunt wordt geasfalteerd en de verkeerslichten worden aangepast. Afgesloten zijn de wegen:

  • Zuigerplasdreef naar het zuiden;

  • Zuigerplasdreef naar het zuiden, links afslaand naar Geldersedreef

  • Afslag Geldersedreef links afslaand richting zuiden Zuigerplasdreef


Vrijdag 27 oktober 9.30 uur tot zaterdag 28 oktober 6.00 uur is het gehele kruispunt afgesloten

Het kruispunt wordt vrijdag en in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw geasfalteerd en de verkeerslichten worden aangepast.


Omleidingsborden, verkeersregelaars en toegang hulpdiensten

De gemeente plaatst omleidingsborden en zet verkeersregelaars in. Het verkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid via de Oostranddreef en de Westerdreef. Hulpdiensten en bussen kunnen het kruispunt passeren via een noodroute.

De woningen en parkeerterreinen van de Eurekabuurt zijn tijdens de bestratingswerkzaamheden niet bereikbaar vanaf de toegangsweg Zuigerplasdreef. Bewoners moeten omrijden via de Gordiaandreef en De Doelen. Zij zijn hier eerder over geïnformeerd. Door de omleiding kan de reistijd iets langer zijn.