LELYSTAD - Vanaf maandag 22 augustus vinden er gedurende 12 weken werkzaamheden plaats bij de Noordersluis in Lelystad. De remmingwerken en wachtsteigers aan beide zijden van de sluis worden vernieuwd. Remmingwerken zijn de houten constructies in het water, die ervoor zorgen dat de schepen op een veilige manier de sluis binnen kunnen varen. Tijdens de werkzaamheden is er geen hinder voor het wegverkeer en in principe ook niet voor de scheepvaart.

Wat gaat er gebeuren?
Aan de boven- en de benedenzijde van de sluis verwijderen we het grootste deel van de bestaande remmingwerken en wachtsteigers met behulp van drijvende werkschepen en pontons. Daarna worden nieuwe palen geplaatst, deze worden in de bodem getrild. Tot slot worden aan de nieuwe palen, remmingwerken en steigers gemonteerd.
Er wordt gewerkt op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) van 7.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags. Tijdens de werkzaamheden blijft de sluis gewoon in gebruik. Het kan voorkomen dat er soms enig oponthoud is voor de scheepvaart.

Groot onderhoud bruggen en sluizen
De vervanging van de remmingwerken en de wachtsteigers is onderdeel van het grotere project van de provincie, waarin alle 11 sluizen en 13 beweegbare bruggen in Flevoland worden opgeknapt.
Afgelopen winter zijn de renovatiewerkzaamheden aan de Noordersluis al uitgevoerd.

Meer informatie over dit project is te vinden op de website www.flevowegen.nl en in de Bouwapp. De BouwApp kan via de App store of de Google Play store gedownload worden.