LELYSTAD - Op donderdag 28 september opende wethouder Rinze Broekema de Week tegen Eenzaamheid. Dit deed hij tijdens een ontbijt in het stadhuis waaraan ruim 150 inwoners deelnamen. Na afloop werd onder begeleiding van het Harmonieorkest Lelystad op het Stadhuisplein de vlag Een tegen Eenzaamheid gehesen.

Wethouder Broekema: 'Het is mooi om te zien hoe verschillende partijen zich inzetten in deze bijzondere week en hoe de app Lelystad met Elkaar onze stad verbindt en versterkt. Of je nu op zoek bent naar culturele evenementen, sportbijeenkomsten of welzijnsactiviteiten. Deze app biedt een compleet overzicht.'

Eenzaamheid

Iedereen kan eenzaamheid ervaren, jong en oud. Daarom worden tot en met woensdag 4 oktober in Lelystad activiteiten georganiseerd vanuit het actieprogramma Een tegen Eenzaamheid. Tijdens een leuke workshop, sportles of een andere activiteit, kom je makkelijker in contact met anderen.

Vorige week is huis-aan-huis de activiteitenkalender verspreid. Hierop staat een greep uit de vele activiteiten die worden georganiseerd. Het totale aanbod is te vinden in de app Lelystad met Elkaar. Download de app op je telefoon en ontdek wat deze app te bieden heeft. De app is voor iedereen toegankelijk en gratis te downloaden. Voor Android via de Play Store en voor iPhone via de App Store.