LELYSTAD - Met het plaatsen van het informatiebord heeft de provincie Flevoland de laatste hand gelegd aan de inrichting van het watersportstrand Bataviastrand. Gelegen aan de kuststrook bij Lelystad is Bataviastrand ingericht voor liefhebbers van de watersport zoals kanoërs, kitesurfers, windsurfers (plankzeilen) en suppers. Het 400 meter brede strand is voor veilig en schoon gebruik ingericht met afval- en sanitaire voorziening en met een pad voor onderhoud en calamiteiten.


Iedereen is welkom op Bataviastrand

De provincie als beheerder vraagt elke bezoeker rekening te houden met elkaar, met de natuur en met het netjes houden van het strand. Op het informatiebord staat de zonering voor veilige beoefening van de kitesurfsport aangegeven. Zwemmen is en blijft op eigen risico. Provincie Flevoland verzoekt bezoekers met de auto deze te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen nabij het strand of aan de Houtribsluizen.

Strekdam nabij Houtribsluizen aan de Markerwaarddijk
Provincie Flevoland heeft ruim 4 miljoen euro geïnvesteerd in de aanleg van deze aanwinst voor de watersport in Nederland, gelegen aan de strekdam nabij de Houtribsluizen aan de Markerwaarddijk.

Feiten en cijfers
Lengte strand: 400 meter
Zand: 180.000 m3
Stortstenen: 25.000 ton
Ligging: Lelystad, direct aan het Markermeer