LELYSTAD - InteraktContour Lelystad is op zoek naar digitaal vaardige vrijwilligers die thuiswonende mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) willen helpen bij het in gebruik nemen van digitale zorgproducten. Denk bijvoorbeeld aan uitleg over apps die helpen bij planning of structuur, bedienen van automatische verlichting of het gebruik van een voorleespen.

Zelfstandig thuiswonen
Mensen met NAH hebben door bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte of hersentumor hersenletsel opgelopen. Hun leven en dat van hun naasten verandert. Naar werk of school gaan lukt vaak niet meer en thuis is alles anders. Ondanks dat willen zij een zo gewoon en zelfstandig mogelijk leven leiden. En het liefst zolang mogelijk in hun eigen huis

.Er komen steeds meer producten op de markt die daarbij kunnen ondersteunen. Veel mensen kennen deze mogelijkheden nog niet of vinden het spannend om ze te gebruiken. Met de juiste hulp en begeleiding van medewerkers en vrijwilligers wordt het makkelijker voor hen.

Oproep
Als vrijwilliger enthousiasmeer en ondersteun je mensen met NAH bij het leren kennen en gebruiken van deze digitale zorgproducten. Je helpt bijvoorbeeld bij de installatie van een product of het aanleren van nieuwe vaardigheden. Ook beantwoord je praktische vragen over het product. Het kost ongeveer 2 tot 4 uur per week (minimaal). Uiteraard krijg je begeleiding en een training om je kennis bij te spijkeren. Lijkt dit je wat? Stuur dan een e-mail naar technologiethuis@interaktcontour.nl

Inzetten op technologie thuis
InteraktContour zet al jaren breed in op technologie. "Dit doen we om nu en in de toekomst goede zorg te bieden en om het leven van cliënten aantrekkelijker, zelfstandiger en veiliger te maken", zegt Niek Porskamp, projectleider technologie bij InteraktContour. Vanuit het onlangs gestarte project 'Thuiswonen met technologie' wordt die lijn nu doorgetrokken naar thuiswonende cliënten in onder andere Lelystad. InteraktContour ontving voor dit project aan het begin van het jaar een rijkssubsidie van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).