LELYSTAD - Lelystedelingen konden al geruime tijd meedoen deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op straat. Vanaf begin april komt daar speciaal een aanbod voor kinderen en jongeren bij. Voor het eerst kan men meedoen aan de ‘Urban Sporten’ stuntsteppen (9+), skateboarden (9+) en calisthenics (12+) onder begeleiding.

‘Geweldige kans voor de Urban sporters in Lelystad’

“We zien dat jongeren steeds vaker op zichzelf of met hun eigen vrienden en kennissen gaan sporten”, vertelt Timo Hoenderboom, Sportregisseur Openbare ruimte en Urban bij Sportbedrijf Lelystad. “Samen sporten bij het skatepark is daar een goed voorbeeld van. Jongeren helpen elkaar om nieuwe trucjes te leren en dagen elkaar uit. Toch is het soms ook prettig als een trainer persoonlijke begeleiding kan bieden. We hebben er daarom voor gekozen om, samen met SKEET Almere, in het voortraject naar Own the Spot skateboarden en stuntsteppen onder begeleiding aan te bieden als 10-weken programma. Een geweldige kans voor jongeren.” vertelt Timo Hoenderboom, Sportregisseur Openbare ruimte en Urban bij Sportbedrijf Lelystad.

Daarnaast wordt er ook calisthenics aangeboden bij Lelybarz Woldpark, een relatief nieuwe sportlocatie in Lelystad. Naast een groep voor jongeren en (jong)volwassenen (12+), is er ook een groep voor 50 plussers. “Calisthenics bieden we aan om de drempel naar deze sport te verlagen. Fitness is heel populair in Lelystad, maar calisthenics gaat net een stapje verder. Je gebruikt je eigen gewicht om spieren te versterken en flexibiliteit te verbeteren. Tegelijkertijd is het calisthenicspark altijd toegankelijk, de drempel om deze sport te beoefenen is laag. Voor inwoners die graag beter willen worden in deze vorm van krachttraining, bieden we een 10-weken lesprogramma aan,” sluit Timo trots af.

Andere ‘Buiten Bewegen’ activiteiten
Naast de eerder genoemde sporten, worden er ook activiteiten zoals wandelen, stuntsteppen, fietsen, bootcamp, klootschieten en jeu de boules in de buitenlucht aangeboden. De meeste van deze activiteiten zijn met name geschikt voor volwassenen en senioren. Voor jongeren wordt ook voetbal aangeboden.

Buiten Bewegen onmisbaar voor een goede gezondheid

Buiten Bewegen heeft zowel op de lichamelijke als geestelijke gezondheid een positief effect. Het draagt bij aan een blijer gevoel, beter slapen, ontspanning, motoriek en conditie. Daarnaast kan het helpen bij het tegengaan van ziekten, zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht.