LELYSTAD - Marker Wadden is voor het eerst in de winter te bezoeken! Vaar mee naar het haveneiland en geniet in alle rust van het indrukwekkende, nieuwe natuurgebied in het Markermeer. Tijdens unieke, extra lange wandelexcursies loop je onder andere over paden en stranden die in het broedseizoen zijn afgesloten, je leert dus unieke kanten van de archipel kennen in een prachtig jaargetijde.


Winterexcursies

De winter op Marker Wadden is bijzonder. De elementen hebben vrij spel, de mooie Hollandse luchten zijn elke dag anders en als je goed oplet zul je zien dat er ondanks de kou veel vogels verblijven. De winterexcursies worden georganiseerd op maandag en vrijdag, dat zijn de dagen dat de veerdienst naar het eiland vaart. Koud krijg je het niet, want vooraf krijg je een kop koffie, thee of warme chocomel, daarna wordt er 2,5 uur stevig gewandeld en na afloop krijg je een kop erwtensoep (tomatensoep voor de vegetariërs) voorgezet.

Het programma is divers. Of je nu kiest voor Struinen op het Zuidstrand, De uithoeken van Marker Wadden of Op zoek naar Wintergasten, elke excursie is een unieke belevenis. De prijs voor de excursie is inclusief overtocht vanuit Lelystad, de wandeling met gids en het genoemde horeca arrangement.

Speciaal voor kinderen: de natuurbingo!

Eropuit in de schoolvakantie? Vaar met ons mee naar Marker Wadden, ga op pad met de boswachter, speel de spannende natuurbingo en geniet van een kom lekkere, warme soep na afloop. De excursies voor kinderen duren 1,5 uur en de wandeling is ook voor ouders de moeite waard, want de boswachter heeft onderweg genoeg te vertellen. Lukt het om de hele bingokaart vol te krijgen? Dan ligt er een leuk prijsje op je te wachten als je terugkomt in het eilandpaviljoen.

Geen excursie, maar wel naar Marker Wadden?

Dat kan natuurlijk ook. De veerdienst vaart op maandag en vrijdag, de hele winter door. Zowel de unieke winterexcursies als de reguliere veerdiensttickets boek je via de website van Natuurmonumenten.

Winterexcursies: https://www.natuurmonumenten.nl/agenda?locatie=N_383&page=1

Reguliere veerdiensttickets: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/marker-wadden/varen/boot-naar-marker-wadden