FLEVOLAND - Op zondag 9 juni organiseert Toerclub Flevoland, onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) de Strade Bianche Flevoland. De vijfde editie van deze verrassende gravel tocht belooft een bijzondere editie te worden, want de NTFU heeft de Strade Bianche Flevoland opgenomen in de lijst van de 10 mooiste graveltochten van 2024. (Zie artikel op site van Fietssport).

Populair

Mede dankzij het succes van de Strade Bianche, een Italiaanse wielerwedstrijd over de deels onverharde 'witte wegen' rondom Siena, is het gravelbiken de laatste jaren bezig aan een stevige opmars.

Ook bij de Strade Bianche Flevoland is deze groeiende populariteit merkbaar. In 2020 werd de eerste Strade Bianche Flevoland verreden en sindsdien is er jaarlijks sprake van een verdubbeling van het aantal deelnemers. Met de eervolle vermelding in de top tienlijst van de NTFU hoopt de organisatie door te groeien naar 250 deelnemers.

Er zijn twee gps-routes, met een mix van verharde en onverharde paden, rondom Lelystad uitgezet. Er kan een keuze gemaakt worden uit een gps-route van 50 kilometer of een gps-route van 75 kilometer. Onderweg kunnen de deelnemers even op adem komen bij twee verzorgingsposten.

Early Bird korting

De voorinschrijving van de Strade Bianche Flevoland is inmiddels geopend. Wie vóór 1 mei inschrijft, komt met een kortingscode in aanmerking voor een korting van 2 euro. De kortingscode is: Omloop2024.

Tegelijkertijd met de Strade Bianche Flevoland wordt de Prevermo Omloop Flevoland georganiseerd. De Prevermo Omloop Flevoland is het oudste toerfiets evenement van de provincie Flevoland.

Deelnemers kunnen kiezen uit vijf afstanden, variërend van 25 kilometer tot 175 kilometer. Ook de deelnemers aan de Prevermo Omloop Flevoland kunnen tot 1 mei bij voorinschrijving gebruikmaken van de kortingscode.

Zie voor meer informatie en inschrijving:

www.omloop-flevoland.nl

www.facebook.com/omloopflevoland