LELYSTAD - Op donderdag 28 mei 2020 organiseerde Windplanblauw een online Bedrijvenmarkt voor lokale ondernemers. De Bedrijvenmarkt stond in het teken van verbinden en kennismaken. Kleine en grote ondernemers uit de provincie Flevoland kregen de kans zichzelf voor te stellen aan de voorkeurspartijen Dura Vermeer en ABB Power Grids.

Na een introductie van Herman Vermeer namens Windplanblauw en Martien Hermans, voorzitter Ondernemersvereniging De Driehoek namens de bedrijfskringen, stelden Dura Vermeer en ABB Power Grids zich voor en vertelden zij over de werkzaamheden die zij voor Windplanblauw zullen verrichten. Vervolgens konden de ruim 30 aangemelde bedrijven zich in 1 minuut presenteren. De geïnteresseerde bedrijven liepen zeer uiteen; van grondverzet tot wegenbouw en van transport tot catering. Herman Vermeer, bestuurder van SwifterwinT, over deze opzet: ”Wij zijn zeer verheugd over de hoeveelheid aanmeldingen die we voor de Bedrijvenmarkt hebben ontvangen en ook over de kwaliteit van de presentaties op de Bedrijvenmarkt zelf. De online opzet was voor iedereen even schakelen, maar mede dankzij de flexibele houding en professionaliteit van de deelnemende bedrijven was het een geslaagde middag. Mijn complimenten aan een ieder. Wij vinden het belangrijk om lokale ondernemers te betrekken bij de bouw van in totaal 61 windturbines. Wij mogen trots zijn op ondernemend Flevoland!”

Over de voorkeurspartijen
ABB Power Grids the Netherlands BV is als voorkeurspartij geselecteerd voor de aanleg van het transformatorstation en de transportkabels. Dura Vermeer is als voorkeurspartij geselecteerd om de parkinfrastructuur en fundaties voor de 37 windturbines op land te realiseren.

Meer informatie
De lokale ondernemers die bij de Bedrijvenmarkt aanwezig waren, worden gekoppeld aan de voorkeurspartijen. Voor ondernemers die niet bij deze Bedrijvenmarkt aanwezig konden zijn, heeft Windplanblauw een speciale webpagina ingericht waarmee lokale ondernemers alsnog in contact kunnen komen met de voorkeurspartijen. Voor meer informatie zie: https://windplanblauw.nl/meedoen/voor-ondernemers/.