LELYSTAD - Stichting Striktly Live is de winnaar van de Lelyprijs 2024. Deze cultuurmakers met passie voor elektronische muziek, moderne kunst & het nachtleven ontvingen op 20 juni in het Agora Theater in Lelystad de prijs van € 5000 van de commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Flevoland, Arjen Gerritsen. De Lelyprijs, waaraan een bedrag van €5000 is verbonden, is bedoeld voor organisaties of personen die zich hebben onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur. Naast dit bedrag ontvangt de winnaar ook een prachtig kunstwerk van Lieke Frielink. De prijs is een initiatief van het Cultuurfonds Flevoland.

Online radiostation

Striktly Live is een online radiostation in wording en eventorganisatie onder de naam Bascul. Zij maken en produceren elektronische muziek met moderne dans en kunst. Ze bieden jong en gevestigd poldertalent een podium met als doel hen hier te houden. Jongeren uit de hele polder weten inmiddels de weg te vinden naar de Bascul events. Hierin voorzien zij ook in de schaarste in (veilig en verantwoord) uitgaan voor jongeren en volwassenen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De organisatie verbindt organisaties die al met jongeren werken, zoals jongeren broedplaats SPOT! in Lelystad. Striktly Live pleit voor maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij duurzaamheid een pré is. Zo werkten zij samen met Stichting Lelystad Schoon!

Warm bad

Jonge artiesten komen bij Striktly Live in een warm bad terecht. De organisatie biedt hen niet alleen een podium, maar begeleidt de jonge artiesten ook in de artistieke coaching en het geven van adviezen. Door hun brede netwerk in muziek en kunst worden zij ook bijgestaan door bekende artiesten uit deze scene. Organisaties als Land Art Flevoland en poëzie festival Sunsation weten Striktly Live al te vinden als het gaat om samenwerking. Ze worden gezien als een frisse wind dat een nieuw, jong publiek aantrekt.

Het Cultuurfonds

Het Cultuurfonds investeert elk jaar 40 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Het Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.