LELYSTAD - De Zuiderzeewijk heeft er een nieuwe ontmoetingsplek bij voor haar wijkbewoners. Op vrijdagmiddag 30 september opende burgemeester Mieke Baltus de nieuwe locatie van Stichting Met Inzet Lukt Alles. Een plek waar ontmoeting en verbinding centraal staat. ‘Ons Plekje’ is gevestigd aan de Rode Klif 212 naast ‘Ons Winkeltje’, de tweedehands kledingwinkel van de stichting.

Samen met vier kleinkinderen van initiatiefnemer van de stichting Mila Romijn, knipte burgemeester Baltus het lint door waarmee de deur van de nieuwe locatie letterlijk openging voor haar bezoekers. Waarna de locatie feestelijk werd ingewijd door gasten uit de wijk, vrijwilligers en andere betrokkenen.

De stichting is de drijfkracht achter vier maatschappelijke projecten die zij op de nieuwe locatie organiseert. Bij ‘Ons Plekje’ komt aandacht voor huiswerkondersteuning voor kinderen en beter Nederlands leren spreken voor volwassenen. In het Naaiatelier vermaken vrijwilligers en deelnemers kleding uit ‘Ons Winkeltje’ tot tasjes, die intussen al door diverse partijen worden afgenomen. Met het soepproject verzorgt de stichting vanuit hun nieuwe keuken soep voor ouderen en zieken in de wijk. Mila Romijn: “Met deze nieuwe locatie kunnen we nog meer mensen uit de wijk helpen, wat in deze tijd van harte welkom is. Ik ben dan ook heel dankbaar dat we deze kans hebben gekregen.”

Financiële bijdragen voor dit nieuwe initiatief en de projecten zijn van harte welkom en kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL 48 INGB 0007 3700 89 t.n.v. Stichting Met Inzet Lukt Alles.