LELYSTAD - Op zaterdag 13 april is een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start gegaan ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking met Sportbedrijf Lelystad en de gezamenlijke zwemverenigingen wordt de Indoor Lelystad Swim to Fight Cancer georganiseerd. Wethouder Sport en Bewegen Dennis Grimbergen gaf op 13 april het startsein voor deze sportieve week.

Door heel Nederland heen worden evenementen georganiseerd voor Swim to Fight Cancer, veelal in de buitenlucht. In Lelystad wordt in samenwerking met het Sportbedrijf Lelystad een indoor variant georganiseerd in Zwembad De Koploper. Alle zwemmende inwoners van Lelystad zijn uitgenodigd om in de week van 13 tot 20 april te komen banenzwemmen, en zich te laten sponsoren door hun netwerk, familie en vrienden voor de gezwommen banen.

Op 13 april werd het startschot gegeven van de Swim to Fight Cancer door wethouder Dennis Grimbergen. “Ik vind het geweldig dat zoveel zwemmers zich sportief inzetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Mooi om te zien dat de verenigingen en Sportbedrijf Lelystad de handen ineen hebben geslagen voor dit goede doel. Dit laat zien dat sport verbindt.’

Gedurende de week zullen de zwemmende verenigingen in hun eigen trainingsuren zoveel mogelijk geld proberen op te halen. Ook gasten van De Koploper die komen banen zwemmen worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit initiatief. Donaties kunnen worden gedaan via de hoofdpagina van Indoor Lelystad Swim to Fight Cancer, te bereiken via www.bit.ly/lelystadswim of door het scannen van de QR-code.

De organisatoren hopen met de steun van de Lelystadse gemeenschap een aanzienlijk bedrag in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Op zaterdag 20 april zal het totale opgehaalde bedrag feestelijk worden onthuld.