LELYSTAD - Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex de Rietlanden. Het evenement begint om 13:00 en kinderen en jongeren vanaf 9 jaar zijn op inschrijving welkom. Deelnemers kunnen meedoen aan Panna Knock Out (1 tegen 1 voetbal) en 4 tegen 4 voetbal. Er wordt gespeeld in de leeftijdscategorieën 9 t/m 12 jaar, 13 t/m 15 jaar, 16 jaar t/m 25 jaar en meiden 9+. Nasser el Jackson, vice-wereldkampioen Panna Knock Out, is zelfs aanwezig tijdens het evenement!


Kwalificeren voor het NK Panna Knock Out

Timo Hoenderboom, Sportregisseur Openbare ruimte en Urban bij Sportbedrijf Lelystad vertelt: ‘Alle onderdelen die we gaan organiseren zijn supertof, maar het Panna Knock Out toernooi vind ik écht uniek. Alle deelnemers die eerste worden bij Panna Knock Out ontvangen namelijk een officieel ticket voor het NK! Het toffe aan deze activiteit vind ik dat niet alleen doelpunten maken mee telt voor de winst. Als je goed bent in een panna maken, dan kun je de wedstrijd al heel snel in het slot gooien. Daarnaast is de straat dé plek waar het allemaal begint. Veel jonge voetballers ontwikkelen zich hier verder tot betere spelers met unieke vaardigheden. Dat laatste gaat verder dan voetbal alleen. Op straat leer je ook voor jezelf op te komen, elkaar te respecteren en nieuwe vrienden te maken. De activiteit ‘Panna Knock Out’ is daar een mooi voorbeeld van.’.

4 tegen 4 toernooi, side-events en special guest
‘Ook op het grasveld is er van alles te doen.’, vertelt Timo verder. ‘Teamsport vinden we erg belangrijk. In Lelystad zien we dat voetbal nog altijd de meest populaire sport is onder jongeren. Met het 4 tegen 4 toernooi kun je samen met een team van maximaal 5 spelers mee strijden om de titel. Toch is niet winnen maar plezier maken het allerbelangrijkste. Bij de side-events leer je vooral heel veel nieuwe dingen. Welke side-events we organiseren, is nog een verrassing.’, sluit Timo af.

Vooraf aanmelden verplicht
Voor Panna Knock Out (1 tegen 1) en het 4 tegen 4 toernooi dienen deelnemers zich vooraf verplicht aan te melden via www.sportinlelystad.nl . Er wordt een symbolische bijdrage gevraagd van € 1,- voor Panna Knock Out en € 4,99 per team voor het 4 tegen 4 toernooi. Deelname aan de side-events is inbegrepen (gratis).

Mede mogelijk gemaakt door

In de uitvoering en/of werving van deelnemers wordt de organisatie ondersteund door De La Fuente Academy, Youth for Christ, Welzijn Lelystad, S.V. Lelystad ’67, SV Batavia ’90, VV Unicum en Jumbo Lelystad Waagpassage. Het evenement wordt financieel ondersteund door gemeente Lelystad.