LELYSTAD - Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend oog van een grote groep genodigden, nam Wethouder Sport Dennis Grimbergen het speciaal uitgegeven jubileummagazine in ontvangst uit handen van directeur-bestuurder Eelco Derks. Ook werd het eerste deel van het spectaculaire activiteitenprogramma onthuld.

In maart 1997 heeft de gemeente Lelystad besloten om de operationele taken met betrekking tot sport onder te brengen bij de naamloze vennootschap Sportbedrijf Lelystad. Op 8 april 1999 is de N.V. Sportbedrijf Lelystad officieel opgericht. Bij deze oprichting werd op maandagochtend 8 april 2024 stilgestaan met genodigden vanuit de gemeente, oud bestuurders, de Raad van Commissarissen en medewerkers.

Eelco Derks vertelt: “Als directeur-bestuurder van Sportbedrijf Lelystad ben ik trots op wat we in de afgelopen 25 jaar hebben bereikt. Samen met de gemeente Lelystad, medewerkers, maatschappelijk partners, sportverenigingen, sportaanbieders, vrijwilligers en inwoners is er een sportievere en gezondere stad gecreëerd. Alle inwoners van Lelystad kunnen genieten van sport en bewegen”.

Wethouder neemt jubileummagazine in ontvangst
Tijdens deze feestelijke ochtend werd het feestelijke jubileumlogo onthuld en werd ook het speciaal uitgegeven jubileummagazine overhandigd aan Wethouder Sport Dennis Grimbergen. “Het is een bijzonder jubileummagazine waar we als Lelystad trots op mogen zijn. Een speciale uitgave met sportieve hoogtepunten en successen uit de afgelopen 25 jaar, maar ook een vooruitblik op de toekomst van sport in onze stad. Ons Sportbedrijf heeft in het verleden en in de toekomst een belangrijke sportieve rol”, vertelt Dennis Grimbergen.

Jubileumjaar met feestelijk activiteitenprogramma
Niet alleen op 8 april werd stilgestaan bij dit jubileum. Sportbedrijf Lelystad gaat namelijk een feestelijk jubileumjaar tegemoet. Op 15 september 2025 is het 25 jaar geleden dat Sportcentrum De Koploper officieel werd geopend. Daarom worden er tot die tijd op elke 25e van de maand een feestelijke beweegactiviteit georganiseerd, speciaal voor de inwoners van Lelystad.”.

Op www.sportbedrijf.nl/25jaar is de agenda van het activiteitenprogramma te vinden. Er worden nieuwe activiteiten aangeboden, locaties geopend en ook de bezoekers aan het Sportcentrum de Koploper worden de komende tijd in het zonnetje gezet. Zo kunnen alle inwoners dit jubileum meevieren met Sportbedrijf Lelystad.