LELYSTAD - Donderdag 19 oktober werd, in aanwezigheid van een groot aantal ondernemers, gedeputeerde Jan de Reus en andere direct betrokkenen, de nieuwe afslag 9 naar bedrijventerrein Zuiderpark feestelijk geopend. Bedrijventerrein Zuiderpark heeft nu een snelle verbinding naar Almere en Amsterdam. Ook bedrijventerrein Lelystad Airport Businesspark (LAB)/Larserpoort kan gebruik maken van deze nieuwe afslag, waardoor afslag 10 naar Lelystad wordt ontlast.

'De opening van deze afslag is een belangrijke impuls aan de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van Lelystad', aldus Dennis Grimbergen, wethouder Economische Zaken. 'Het groene karakter van bedrijventerrein Zuiderpark blijft behouden. Dit komt zowel de bedrijven als de leefomgeving ten goede.'

Samenwerking
Wethouder Dennis Grimbergen benadrukte tijdens de bijeenkomst het belang van samenwerking tussen de bedrijven, de provincie en de gemeente om projecten als deze te kunnen realiseren.

Aansluiting op Laan van Nieuw Land en Verlengde Westerdreef
Naar verwachting zal in 2025 begonnen worden met de aanleg van de rondweg Lelystad-Zuid. Hiervoor wordt de N727 (Anthony Fokkerweg) verbonden met de Laan van Nieuw Land en de Verlengde Westerdreef. De rondweg moet zorgen voor een goede bereikbaarheid van onder meer Warande, de nieuwste woonwijk van Lelystad.