LELYSTAD/ZEEWOLDE - Op woensdag 29 november en donderdag 1 december kregen de leerlingen van het Porteum in Lelystad en RSG Levant in Zeewolde een fietsverlichtingscontrole. Vroeg in de ochtend stond de Sint samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en politiemedewerkers op het schoolplein. Zij controleerden of de verlichting op de fiets aanwezig is en goed werkt. Leerlingen die hun fietsverlichting op orde hadden, kregen een zakje pepernoten van de Sint. De meeste leerlingen hadden hun verlichting goed en lieten dat trots zien. De leerlingen zonder verlichting ontvingen een fietslampje.

Met de verlichtingsactie willen VVN, provincie Flevoland, Porteum, RSG Levant, gemeente Lelystad en gemeente Zeewolde leerlingen wijzen op het belang van goede fietsverlichting. Met goede verlichting ben je goed zichtbaar voor automobilisten en kun je ongelukken voorkomen.

Extra controle

De politie laat weten de komende weken extra te gaan controleren op fietsverlichting. Met het krijgen van een nieuw fietslampje tijdens de fietsverlichtingsactie, zou nu iedere leerling licht op de fiets moeten hebben.

Voor meer informatie en tips kijk op www.vvn.nl/fietsverlichting.