LELYSTAD - De inschrijving voor Summer’s Cool is gestart. Dit project geeft kinderen uit gezinnen met wat minder financiële middelen de kans om toch op vakantie te gaan. Sportbedrijf Lelystad organiseert deze vakantieweken voor de leeftijdsgroepen 7 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. Dit gebeurt in de laatste week van juli en in de eerste twee weken van augustus.

In totaal doen er dit jaar 6 groepen mee aan Summer’s Cool en dat betekent dat er plek is voor in totaal 120 kinderen. “Het is zo belangrijk om ook deze kinderen een mini vakantie te kunnen bieden. Dit jaar gaan zij op onderzoek uit welk beroep bij hen past door verschillende activiteiten in de praktijk te ervaren”, vertelt projectleider Jiska van der Molen.

Activiteiten

De Summer’s Cool weken zijn van maandag tot en met vrijdag. De dagen beginnen om 09.30 uur en eindigen, uitgezonderd van vrijdag, om 15.30 uur. Op de laatste dag, de vrijdag dus, sluiten we de week feestelijk af om 12.30 uur. Elke dag staan er sportieve en creatieve activiteiten op het programma. Dit jaar gaan de deelnemers bijvoorbeeld trampolinespringen bij Jumqsquare, spelen bij Balorig, zwemmen in De Koploper, zijn er outdoor activiteiten en wordt er gekookt.

Aanmelden

Aanmelden voor Summer’s Cool kan via www.sportinlelystad.nl/summerscool. De inschrijfkosten bedragen € 5,- per persoon. Voor vragen over Summer’s Cool kan je terecht bij Anderea Bekkers, buurtsportcoach, via a.bekkers@sportbedrijf.nl of 06 45 86 06 05.

Samenwerking

We organiseren Summer’s Cool alweer voor de 16e keer. Net als in de voorgaande edities worden we hierin financieel ondersteund door de gemeente Lelystad.