LELYSTAD - Een goede week na de eerste Corona maatregelen van de regering zijn de regels aangescherpt. Het is nog duidelijker geworden dat we echt sociale afstand moeten houden en dat de Corona crisis niet een kwestie van een paar weken maar van een paar maanden is.


"Als ondernemers en werkgevers hebben we nu een duidelijke verplichting om preventief te opereren"
, aldus Dirk Jan Verdoorn, voorzitter van Bedrijfskring Lelystad. Voor veel ondernemers betekenen de nieuwe maatregelen dat ze voor langere tijd gebruik moeten maken van de ondersteuning vanuit de Rijksoverheid voor arbeidstijdverkorting, uitstel van belastingen en bijzondere bijstand.

"Ondernemers moeten nu alles uit de kast halen om de economie draaiende te houden", vervolgt Verdoorn. "Wij zien bij onze leden veel initiatieven om voor 20, 50, 80 of 100 procent aan de gang te blijven. Anderen verlenen belangeloos diensten om elkaar bij te staan in deze crisistijd." Volgens de ondernemersvereniging kunnen ondernemers elkaar helpen om aan de gang te blijven en zij daagt uit tot creativiteit en het delen van werkende ideeën. Op www.bedrijfskring.nl is een vragenforum ingericht waar ondernemers terecht kunnen met vragen over het coronavirus en ondernemen.