LELYSTAD - De kringloopwinkel aan De Meent in Lelystad maakt een doorstart. Het Goed maakte bekend deze vestiging te willen sluiten, maar door overname van Stichting RataPlan kan de kringloopwinkel open blijven. Hiermee worden de werkplekken van de huidige medewerkers behouden en worden bovendien nieuwe arbeidsplekken gecreëerd.


Onlangs kondigde kringloopwarenhuis Het Goed aan de vestiging aan De Meent binnen enkele maanden te gaan sluiten. Samen met kringloopbedrijf RataPlan is gekeken of er toch een doorstart mogelijk was, waarbij voor beide partijen baanbehoud voorop stond. Het bestuur van RataPlan ziet mogelijkheden in de kringloopwinkel en neemt de vestiging inclusief medewerkers over, hierdoor kan de winkel open blijven.

In september start RataPlan met een uitverkoop en vanaf de tweede helft van september gaat de kringloopwinkel twee weken dicht voor een verbouwing. Op donderdag 1 oktober heropent RataPlan de kringloopwinkel aan De Meent. Tijdens de verbouwing wordt de winkelinrichting aangepakt waardoor het assortiment kan worden uitgebreid en er meer ruimte is voor beleving. Naast de bekende kringloopafdelingen krijgt de kringloopwinkel ook een fietsenafdeling met fietsenmaker voor de kleine reparaties. Daarnaast wordt de bestaande horeca nieuw leven ingeblazen zodat er tijdens het kringloopavontuur van een kopje koffie en een gebakje of broodje kan worden genoten.

Werkgelegenheid bieden
Stichting RataPlan biedt spullen een tweede leven waardoor het milieu bespaard wordt. Daarnaast is het belangrijkste doel betaald werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers van RataPlan hebben, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren. Via RataPlan krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij en zichzelf te ontwikkelen. Inmiddels biedt de stichting, zonder winstoogmerk, betaald werk aan ruim 900 mensen. Daarnaast zijn er nog eens 400 mensen bij RataPlan aan het werk via een werkervaringsplek, stage of als vrijwilliger.

Naast de medewerkers die worden overgenomen, zal RataPlan het team verder uitbreiden in samenwerking met Concern voor Werk Lelystad, lokale initiatieven voor werkgelegenheid en Gemeente Lelystad.

www.rataplan.nl