LELYSTAD – op 28 augustus heeft Het Goed de kringloopwinkel aan De Meent gesloten. Stichting RataPlan neemt de winkel per september over en zal starten met een verbouwing waardoor de winkel heel september gesloten is. Op donderdag 1 oktober heet RataPlan iedereen weer welkom voor een kringloopdagje op z’n leukst! Spullen doneren kan gewoon de hele maand september want het magazijn is geopend.

Door heel september gesloten te blijven is er voldoende tijd om de winkel een volledige make-over te geven en tevens het bestaande team kennis te laten maken met RataPlan. De huidige medewerkers van Het Goed worden namelijk overgenomen door RataPlan en daarnaast worden er nieuwe arbeidsplekken gecreëerd voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Op die manier kan iedereen aan elkaar wennen voordat de deuren op donderdag 1 oktober weer opengaan voor bezoekers.

Voor een deel van het bestaande team en de nieuwe medewerkers is dit proces van groot belang. Sommige medewerkers hebben, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren. Dankzij het werk in de kringloopwinkel krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij en zichzelf te ontwikkelen.

Kringloopaanbod vanaf 1 oktober
Tijdens de verbouwing wordt de winkelinrichting aangepakt en het assortiment uitgebreid. Ook wordt er meer ruimte voor beleving gecreëerd. Naast de bekende afdelingen krijgt de kringloopwinkel een fietsenafdeling met fietsenmaker voor de kleine reparaties. Daarnaast wordt de bestaande horeca nieuw leven ingeblazen zodat er tijdens het kringloopavontuur van een kopje koffie en een gebakje of broodje kan worden genoten. Tot slot is de winkel straks maar liefst zeven dagen per week open en worden ook de openingstijden ruimer.

RataPlan heet iedereen van harte welkom vanaf donderdag 1 oktober.

www.rataplan.nl

088-8282700