LELYSTAD - De provinciale finale van skateparktour Own the Sport is dit jaar op donderdag 25 juli bij Skatepark Silverhills in Lelystad. Own the Spot is voor skateboarders, stuntsteppers, inline skaters en BMX-ers. De orgsanisatie ligt bij Sportbedrijf Lelystad en Sportservice Flevoland in samenwerking met diverse andere partners. Naast de wedstrijd worden er rondom het evenement ook diverse side-events aangeboden voor publiek.

Opening met een ex-wereldkampioen BMX


“Als trotse organisator van de provinciale finale willen we graag iets bijzonders neerzetten. Daarom is er dit jaar een fantastische openingsact met een voormalig BMX-wereldkampioen én krijgen twee lokale talenten de kans om zich te laten zien aan het Lelystadse publiek. Daarnaast kunnen deelnemers en bezoekers onder meer graffiti spuiten, een vintage fashion workshop volgen en meedoen aan een skatequiz. Deelnemers aan de wedstrijd maken kans op geweldige prijzen.”, vertelt Timo Hoenderboom, sportregisseur Openbare ruimte & URBAN bij Sportbedrijf Lelystad.

Beste trick laten zien

Kenny Kersjes, provinciaal coördinator van de skateparktour en projectleider bij Sportservice Flevoland, vult aan: “De prijzen waar Timo het over heeft, kunnen deelnemers verdienen door hun beste tricks te laten zien op verschillende obstakels in het skatepark. De wedstrijd is zowel bedoeld voor beginnende als ervaren deelnemers. We zijn trots en dankbaar dat Sportbedrijf Lelystad de lokale organisatie op zich heeft genomen.”

Inrijden en aanmelden


Het inrijden en aanmelden begint om 17.00 uur. Na de speciale opening om 18.00 uur beginnen de wedstrijden. Inschrijven is gratis en is mogelijk via www.sportinlelystad.nl/ownthespot, www.sportflevo.nl/ownthespot/ of ter plekke op locatie.

Mede mogelijk gemaakt door

De lokale organisatie en werving wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met jongerenbroedplaats SPOT!, Welzijn Lelystad, Kunstlink Flevoland, FlevoMeer Bibliotheek, Clizzay’s World, OSC Music & Art en Dumpstijl Harderwijk.

Samcity, Chilli, Vokul, SD Scooters, Sportimex Benelux en Dumpstijl Harderwijk sponsoren de prijzen van de finale in Lelystad. Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door het Sport- en Vitaliteitsakkoord en de gemeente Lelystad.