LELYSTAD - Roeivereniging Pontos in Lelystad vierde op zaterdag 16 december een bijzondere mijlpaal met de doop van hun nieuwste aanwinst, een spiksplinternieuwe topsegment skiff. Dit was een belangrijk moment dat de groei en ontwikkeling van de vereniging markeert. Deze ceremonie werd sierlijk uitgevoerd door topatlete Joyline en haar coach Arjen, onder het toeziend oog van het bestuur en vele enthousiaste leden. De boot kreeg de naam 'Kalypso', wat 'zij die verbergt' betekent, een eerbetoon aan de nimf uit de Griekse mythologie bekend om haar schoonheid en zang. Met de doop van 'Kalypso' versterkt Pontos haar vloot, die nu bijna vijRig boten telt, elk vernoemd naar een figuur uit de Griekse mythologie.

ATomsUg van de gerenommeerde Italiaanse botenbouwer Filippi in DonoraUco, is deze skiff een elegante verschijning, met een gewicht van slechts 14 kilo, een lengte van 8 meter, en een breedte van 27 cenUmeter. Gemaakt van carbon composiet, is deze enkelzits boot een toonbeeld van snelheid en wendbaarheid en staat bekend als de 'Formule 1' onder de roeiboten. De aanschaf van deze skiff is mogelijk gemaakt door bijdragen uit het eigen botenfonds, ondersteund door sponsoren die de club een warm hart toedragen.

Joyline schi6ert in spiksplinternieuwe topsegment skiff Italia/S

Joyline Mud, de 28-jarige topsportvrouw en trots van Pontos, is de beoogde roeister voor de nieuwe skiff 'Kalypso. Met haar deelname aan presUgieuze roeiwedstrijden in het verleden en de onlangs geroeide "de Hel van het Noorden", een zeer pi^ge roeiwedstrijd georganiseerd door de Groninger Studenten roeivereniging 'Aegir', is Joyline een belichaming van kracht en vastberadenheid binnen de vereniging. De skiff biedt haar nu de kans om haar roeivaardigheden naar een nog hoger niveau te Ullen.

Rondje Pontos: een feest van competitie

De doop van 'Kalypso' viel samen met 'Rondje Pontos', een interne clubrace van maar liefst 6,1 kilometer. Deze wedstrijd, waarbij roeiers van diverse leeftijden en vaardigheidsniveaus strijden, benadrukt de inclusieve en competieve geest van Pontos. Hier wordt elke roeier, ongeacht ervaring, uitgedaagd om zijn of haar beste roeivaardigheden te tonen.

Ontdek roeien bij Pontos voor jong en oud

Met een leeftijdsbereik van 11 tot 80 jaar, moedigt Pontos mensen van alle leeftijden aan om de roeisport te ervaren. De vereniging biedt proeflessen aan waar geïnteresseerden niet alleen de technieken van het roeien leren, maar ook de warme en uitnodigende sfeer van de Pontos-club kunnen ervaren.

De kracht van roeivereniging Pontos

Gelegen in het hart van Flevoland, is Pontos veel meer dan alleen een roeivereniging; het is een plek waar leden van diverse leeftijden samenkomen om hun passie voor de roeisport te delen. Of je nu een beginner bent of een ervaren wedstrijdroeier, Pontos biedt een breed scala aan mogelijkheden, van recreaUeve tochten tot compeUUef roeien. Ontdek de veelzijdigheid van roeien en word een deel van de diverse gemeenschap bij roeivereniging Pontos.