LELYSTAD - Deze week verwelkomde Opvang Vluchtelingen Lelystad een bijzondere groep nieuwe bewoners: kippen. Twee Oekraïense bewoners hebben zich aangeboden om voor de dieren te zorgen in de opvang. Met hun ervaring in het verzorgen van kippen en bijen in hun eigen land willen zij graag hun kennis en vaardigheden delen en bijdragen aan hun nieuwe woonplek. Zodra het warm genoeg weer is komen er naast de kippen ook Oekraïense bijen naar de opvanglocatie.

Het kippenhok is met veel enthousiasme in elkaar gezet door medewerkers, vrijwilligers en bewoners van de opvang. Het project is een gezamenlijke inspanning waar iedereen trots op is. De komst van de hennen en een haan brengt niet alleen leven in de brouwerij, het zorgt ook voor een gevoel van betrokkenheid en verantwoordelijkheid bij de bewoners.

Teamleider Marjolein Wesselius: “Projecten als deze maken van de vluchtelingenopvang niet alleen een plek om tijdelijk te wonen, maar ook voor groei en ontwikkeling. We zijn dan ook heel blij met het initiatief en de betrokkenheid van alle medewerkers, vrijwilligers en bewoners bij het tot stand brengen van het kippenhok.”