LELYSTAD - Op Goud Geluk van goudsmid en edelsteenkundige Astrid van Ruiten – de Vries bestaat tien jaar! Al een decennium maakt de Lelystadse goudsmid mensen blij met haar kwaliteit en vakmanschap. Of het nu gaat om trouwringen, herinneringssieraden of een collier met prachtige edelstenen, Astrid weet al jaren met haar unieke en duurzame sieraden mensen te verbazen en te raken.


Eigen bedrijf

Direct na het behalen van haar diploma aan de Vakschool in Schoonhoven richtte Astrid haar eigen bedrijf op om van haar passie haar beroep te maken. Dat is inmiddels alweer een decennium geleden. Astrid leerde door de jaren heen van verschillende diamantairs over de kwaliteit binnen het hoge segment van sieraden en neemt deze tegenwoordig mee als basis voor haar eigen sieraden.

Naast de hoge kwaliteit moeten de sieraden in Astrids ogen vooral uniek zijn, duurzaam zijn en gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Ze kiest ervoor om haar collecties te maken van gerecycled goud en zilver.

Het recyclen van edelmetaal is namelijk een stuk duurzamer dan het mijnen naar nieuw goud en zilver. Ben je op zoek naar een nieuw sieraad, denk er dan ook eens over na om je oude sieraden om te laten smelten tot iets nieuws!

Werken met edelstenen

Het allermooiste blijft voor Astrid het werken met edelstenen. "Met edelstenen een dierbaar moment vastleggen in een bijzonder sieraad, zoals bijvoorbeeld bij een verloving, trouwen, overlijden of jubileum. Dat zijn de mooiste momenten. Sieraden vormen een tastbare herinnering.

Of het nu gaat om het samen ontwerpen van trouwringen of het omsmelten van oude trouwringen waaruit weer nieuwe ringen worden gemaakt: sieraden worden van generatie op generatie doorgegeven en vertellen altijd een persoonlijk verhaal."

Collecties

Wat Astrid ook vervult met trots, is wanneer iemand een sieraad uit haar collectie kiest. Ze heeft inmiddels drie collecties ontworpen en op haar website staan: Trefoil Collectie, Leaves Collectie en Connected Collectie.

Haar volgende doel is om haar eigen werk via verschillende juweliers aan de man te brengen. "Zo kan het merk Op Goud Geluk groeien en worden de mooie sieraden op meer plaatsen en voor meer mensen beschikbaar. Dat is mijn focus voor het komende jaar."