LELYSTAD - Lelystad is door de organisatie van twee grote street art evenementen in de afgelopen twee jaar een echte street art stad geworden. Samen met een enthousiaste gids krijgen mensen op 2 april de kans meer te weten te komen over deze bijzondere kunstvorm in Lelystad. Met deze rondleiding zal Writer's Block, de organisatie achter de street art Lelystad, offcieel het street art tour seizoen openen.


Wie wel eens in het stadshart van Lelystad komt heeft vast en zeker wel eens een aantal street art werken gespot, bijvoorbeeld de grote muurschildering van Cornelis Lely aan de Neringweg of de twee kleurrijke kunstwerken bij de ingang van 't Lelycentre. De meest opvallende locatie echter is het gezamenlijke kunstwerk bij 'de Trommel' in het stadscentrum. In 2022 kwam street art organisatie Writer's Block voor het derde jaar op rij naar Lelystad om street art te brengen naar de stad. Het gebouw werd door 12 street art- en graffiti kunstenaars getransformeerd tot een kleurrijk kunstwerk. Een jaar eerder organiseerde Writer's Block in samenwerking met de Gemeente Lelystad en Provincie Flevoland het eerste grootschalige street art project in Lelystad. Verscheidene kunstenaars transformeerden Lelystadse gebouwen op verschillende locaties in de stad. In totaal zijn er 20 street art werken van Writer's Block te ontdekken in Lelystad.


De tour brengt de bezoeker langs deze verschillende indrukwekkende kunstwerken. De gids neemt je mee in de verhalen achter de muurschilderingen en vertelt meer over de kunstenaars en het proces. De street art tour is een geweldige manier om de stad op een andere manier te leren kennen en te genieten van de creativiteit en diversiteit die het te bieden heeft, of je nou een echte street art liefhebber bent of lekker op pad wil in de stad. Boek daarom snel een plekje en laat je verrassen door de kleurrijke en inspirerende street art die Lelystad te bieden heeft! De tour zal plaatsvinden op zondag 2 april om 13:00.

Aanmelden voor de tour kan via het aanmeldformulier te vinden op de website van Writer's Block.