LELYSTAD - Het online routeplatform voor Lelystedelingen heeft een waardevolle impuls gekregen. Bezoekers kunnen vanaf nu ook GPX-routes rechtstreeks gratis downloaden via de webpagina (sportinlelystad.nl/routeplatform). Eerder was het al mogelijk om de routes via Google Maps of een PDF-bestand te gebruiken. Sportbedrijf Lelystad verwacht dat het gebruik hierdoor alleen maar verder toeneemt.

Inwoners gebruiken routes op hun eigen manier

Timo Hoenderboom, Sportregisseur Openbare ruimte & URBAN bij Sportbedrijf Lelystad, is blij met de extra toevoeging: “Niet iedereen gebruikt routes op dezelfde manier. De afgelopen jaren vroegen veel gebruikers om de GPX-bestanden, zodat ze die konden uitlezen met hun eigen apparaat of app. Denk bijvoorbeeld aan een Garmin toestel of de Strava app. Met deze ontwikkeling verwachten we routegebruikers nog beter te faciliteren en het gebruik van ons online routeplatform makkelijker te maken voor iedereen.”

Verschillende soorten routes
Op het online routeplatform staan meer dan 100 verschillende routes door Lelystad. Het gaat hierbij om routes op de gebieden van wandelen, hardlopen, steppen, fietsen, wielrennen, mountainbiken, kanovaren en suppen.

Samenwerking en financiële ondersteuning

De routes worden mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van Sportbedrijf Lelystad met Toerclub Flevoland, AV Spirit Lelystad, Kanovereniging Lelystad, Paarden Platform Lelystad, MTB Lelystad, Wandelnet, Senioren Zomerdaagse, Stichting Bultparkcomité, Voetstappers, OMSTREKEN, Sportservice Flevoland en de gemeente Lelystad.

RAM Mounts financiert de promotie van het online routeplatform.