LELYSTAD - Afgelopen week tekenden Onno Zwart, directeur OMALA N.V. (ontwikkelingsmaatschappij van Lelystad Airport Businesspark (LAB)) en Simone Veldt, manager Lelystadse Uitdaging, de verlenging van het sponsorcontract met de Lelystadse Uitdaging. De Lelystadse Uitdaging is een initiatief dat het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met elkaar verbindt. Doel hiervan is de leefkwaliteit van inwoners van Lelystad te verbeteren.

Samenwerking
Onno Zwart, directeur OMALA N.V.: “We willen meer in verbinding staan met de stad en laten zien wat we doen en bijdragen aan de toekomst van Lelystad. Onze wens is dat het Businesspark onderdeel wordt van de Lelystadse samenleving. Dat is waar we het voor doen. De samenwerking met de Lelystadse Uitdaging helpt daarbij. Voor dit jaar hebben we mooie plannen en willen we onze verduurzaming verbinden met de stad.”


OMALA is sinds 2019 sponsor en partner van de Lelystadse Uitdaging en heeft al veel mooie, duurzame matches gemaakt voor Lelystad. Nicole Moehring (rechts op de foto) is officemanager bij OMALA en al jarenlang vrijwilliger bij de Lelystadse Uitdaging. Zij is verantwoordelijk voor de spullenbank van de Lelystadse Uitdaging en geeft gebruikte spullen een tweede leven. Dit draagt bij aan duurzaamheid en circulaire economie, iets wat OMALA ook hoog op de agenda heeft staan voor de ontwikkeling van Lelystad Airport Businesspark.


Lelystadse Uitdaging
De Lelystadse Uitdaging is de verbindende schakel tussen mensen, maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. Vanuit OMALA worden nieuwe bedrijven aangetrokken voor Lelystad. Dit zijn veelal bedrijven van buiten de regio. Naast het primair bieden van werkgelegenheid voor inwoners heeft het een meerwaarde voor de stad als deze nieuwe bedrijven ook verder in sociaal opzicht verbonden kunnen worden aan Lelystad. Door de nauwe betrokkenheid bij de Lelystadse Uitdaging is OMALA beter in staat om de verbinding te maken tussen de nieuwe bedrijven die zich vestigen op LAB en de Lelystadse samenleving.