LELYSTAD - Natuurmonumenten en Blue Amigo kunnen vanaf vrijdag 1 juli meerdere keren per dag bezoekers naar Marker Wadden varen. De overtocht van Lelystad naar het nieuwe natuurgebied Marker Wadden duurt nu nog maar 30 minuten.

Bij de officiële opening van de veerdienst vandaag in Lelystad, was wethouder Luc Baaten van de gemeente Lelystad aanwezig. De steiger waarvandaan de veerdienst vertrekt is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Lelystad. Een dergelijke veerdienst naast het reguliere charteraanbod, sluit namelijk aan de ambitie die er ligt: Lelystad als hoofdstad van nieuwe natuur.Foto: Wethouder Luc Baaten van gemeente Lelystad opent de Marker Wadden veerdienst die de ambities van de gemeente en Nationaal Park Nieuw Land ondersteunt.

Natuurmonumenten en Blue Amigo laten de boot het hele jaar varen, met in de wintermaanden een aangepaste frequentie. Bezoekers kunnen voortaan in elk seizoen de weidsheid en het landschap van de nieuwe natuur komen ervaren. De veerboot vertrekt vanuit de Bataviahaven en biedt plaats aan 85 personen. Meer info en tickets via markerwadden.nl.

Duurzame ambities


Een volledig elektrische veerdienst bleek na onderzoek niet direct realiseerbaar. Natuurmonumenten gaat met Blue Amigo zo snel mogelijk toewerken naar een meer duurzame oversteek. Dankzij dit partnerschap kan deze wens van Natuurmonumenten in vervulling gaan.

Optimale beleving


Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat bezoekers rust ervaren en de bezoekerstromen worden verspreid. Dat is ook in het belang van het natuurgebied en zijn vaste bewoners. Op de site van Natuurmonumenten is daarom in één oogopslag de beschikbaarheid van de overtocht zichtbaar. Een retourticket met de veerdienst kost € 25,50. Leden van Natuurmonumenten en kinderen ouder dan drie jaar krijgen korting. Kinderen tot en met 3 jaar varen kosteloos mee.

Nieuwe natuureilanden


Marker Wadden zijn onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. De eilandengroep is grotendeels aangelegd met zand, klei, veen en slib afkomstig uit het Markermeer en vormt het nieuwste stukje Nederland. Het is een natuurlijk paradijs en een kraamkamer voor vissen, insecten en planten. Vanaf het eerste moment was het een fourageergebied voor vogels. Marker Wadden draagt bij aan het herstel van de biodiversiteit van het Markermeer en is een unieke recreatiebestemming geworden in het hart van Nederland .