LELYSTAD - Na dertig jaar ondernemen in de horeca hebben Wilma en Gerhard Flantua besloten om te stoppen met Boerkok. Fysiek zijn de jaren gaan tellen en is het tijd om de focus in het leven te verleggen. Met een gevoel van dankbaarheid kijken ze terug op de afgelopen dertig jaar, waarin ze hun ondernemingen met veel passie en enthousiasme hebben geleid.

November 1993 zetten zij hun eerste stappen op Vliegveld Lelystad. Restaurant Flantuas werd een gewilde plek voor lunch en diner. Het bloemrijke terras draaide mee met de beste terrassen van Nederland. Met een eenvoudige, maar unieke aanpak was het motto: gewoon, maar toch anders. Op het menu stonden gerechten als de Wereldburger, de Supertostie Harvard en de Driedekker Clubsandwich. Voor een korte periode was er ook de 'Flantwich' een sandwich-bar in de Gordiaan in Lelystad. In 2016 werd Boerkok geopend. Een bijzondere boerderij waar Flevolandse producten in de hoofdrol staan en het lokale verhaal de connectie tussen heden en verleden tot uiting bracht.

Gedurende de laatste jaren hebben Gerhard en Wilma niet alleen met toewijding hun bedrijf geleid, maar ook een bijzondere samenwerking gevormd met hun dochters Sanne en Eva. Samen hebben ze een hecht team gevormd en hebben ze het bedrijf naar grote hoogten gebracht.

Nu is echter het moment gekomen waarop Sanne en Eva hebben besloten hun eigen weg te gaan volgen. Ze hebben elk hun eigen passies en ambities en willen deze verder ontwikkelen buiten het familiebedrijf. Gerhard en Wilma staan volledig achter de keuze van hun dochters en steunen hen in hun toekomstige ondernemingen.

Hoewel het een emotioneel besluit is om te stoppen met het bedrijf, kijken Gerhard en Wilma terug op een prachtige reis vol hoogtepunten en voldoening. Ze zijn dankbaar voor de steun en waardering die ze hebben ontvangen van hun gewaardeerde gasten, de lokale gemeenschap en alle medewerkers gedurende al die jaren. Samen kijken ze nu uit naar de volgende fase van hun leven.

De deuren van Boerkok zullen op 8 oktober definitief sluiten. Tot die tijd nodigt de familie je nog van harte uit op deze bijzondere locatie. Een fijne plek waar je kunt genieten van smaakvol eten in een unieke ambiance. Er staan komende periode nog een paar leuke evenementen op de agenda en uiteraard zijn er op zaterdagavond nog een aantal Boerenburen diners waar je kan aanschuiven. Reserveren kan via de website www.boerkok.nl.